Sık Sorulabilecek Sorular
Gönüllü Akademisi ücretli mi?
Hayır. Gönüllü Akademisi gönüllülük esasıyla yürütülen bir programdır.
Herkes katılabilir mi?
İstanbul Üniversitesi’nde örgün öğrenim gören 2. ve 3. sınıf öğrencileri Gönüllü Akademisi’ne katılabilir.
Akademi öğrencilere burs sağlıyor mu?
Hayır. Akademi’nin henüz böyle bir imkânı yok.
Akademi öğrencilere proje desteği/finansmanı sağlıyor mu?
Akademi’nin henüz proje desteği/finansmanı sağlama imkânı yok. Yine de Akademi kapsamında katılımcılar tarafından geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi beklenen fikirlere yönelik maddi destek bulunması için yol gösterici olunacaktır.
Akademi bitince ne olacak?
Gönüllü Akademisi’ni başarıyla tamamlayan tüm katılımcılara “Gönüllü Akademisi Katılım Belgesi” verilecek.
Gönüllü Akademisi Katılım Belgesi ne işe yarar?
“Gönüllü Akademisi Katılım Belgesi” sadece Gönüllü Akademisi’ni başarıyla tamamladığınızı gösterir, sizin ne kadar gönüllü olduğunuza ilişkin bir iddia içermez. Bize göre hiçbir belge gönüllü olma hâlini tam olarak ifade edemez, gönüllü olmak gönüllülüğü yaşamaktır.
Gönüllü Akademisi’ni başarıyla tamamlayarak istediğim tüm gönüllülük faaliyetlerine katılma imkânını elde etmiş olur muyum?
Gönüllü Akademisi’ni başarıyla tamamlamak tüm gönüllülük faaliyetlerine katılma imkânını elde ettiğiniz anlamına gelmeyecektir. Fakat Akademi, gönüllülük noktasında size geniş bir perspektif kazandıracak ve gönlünüzce gönüllü olma imkânı verecektir.
Tüm seminerlere, etkinliklere ve atölyelere katılmam gerekiyor mu?
Hayır. Ancak Akademi sonunda başarılı sayılabilmeniz için toplam 18 etkinliğin en az 14’üne katılmış olmanız gerekiyor. Her iki atölyeye de katılımın mutlaka sağlanmasını bekliyoruz.
Gönüllü Akademisi’ne Kimler Başvurabilir?
İstanbul Üniversitesi örgün eğitim öğrencisi olan,
İkinci sınıfa veya üçüncü sınıfa devam eden ve
Gönüllülük deneyimine sahip olanlar (beyan esas alınacaktır) Gönüllü Akademisi’ne başvurabilirler.
Gönüllü Akademisi’ne Başvuru Nereden ve Nasıl Yapılabilir?
Gönüllü Akademisi’ne başvurular online ortamda gerçekleştirilecektir. Başvurularla ilgili ayrıntılı bilgileri www.gonulluakademisi.org adresi üzerinden takip etmek mümkündür.
Gönüllü Akademisi’nin Mülakatları Nasıl Yapılacak?
Online ortamda gerçekleştirilen Gönüllü Akademisi başvurularının ön değerlendirmeye tabi tutulmasının ardından mülakata hak kazanan adaylar www.gonulluakademisi.org adresi aracılığıyla ilan edilecektir. Mülakata hak kazanan adaylar, ilan edilen mülakat tarihinde Gönüllü Akademisi yetkililerinin belirleyeceği ve adaylara duyuracağı bir merkezde mülakata kabul edilecektir. Mülakatlar alanda uzman isimlerden oluşan bir komisyon tarafından gerçekleştirilecektir.
Gönüllü Akademisi Hangi Dönemlerde ve Tarihlerde Olacak?
Gönüllü Akademisi her eğitim-öğretim yılında güz ve bahar dönemlerinde olmak üzere iki kez öğrenci kabul edecektir. Gönüllü Akademisi’nin ilk olarak 2017 Mart-Mayıs (Bahar dönemi) aylarında gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Güz dönemi programının ise 2017 Ekim-Aralık aylarında gerçekleştirilmesi tasarlanmaktadır.