FİKRİNİ GELİŞTİR, HAYATA GEÇİR

“Fikrini Geliştir Hayata Geçir” uygulaması akademi öğrencilerinin bitirme projelerini içermektedir. Bu kapsamda akademi öğrencilerinden bireysel ya da grup olarak sosyal bir proje/etkinlik düzenlemeleri beklenir. Bu projenin planlama ve uygulama aşamalarının tümünde akademi öğrencilerinin aktif bir şekilde bulunmaları beklenmekte olup en önemli mezun olabilme ve/veya katılım belgesi alabilme şartını oluşturmaktadır.

 

  • “Engelleri Yıkmaya Var Mısın?” / 8 Mayıs 2017

 

İÜ Sosyoloji 2. Sınıf öğrencileri olan Esin Bahtiyar ve Özge Kobak, kendilerine yardımcı olan arkadaşlarıyla birlikte öğrencilerin engellilere karşı duyarlılıklarını arttırmak ve bu konuda bir farkındalık oluşturabilmek için Edebiyat Fakültesi’nde stant kurup öğrencilere birtakım etkinlikler yaptırdı. Bu eğlenceli etkinliklere öğrencilerin ilgisinin yanı sıra öğretim üyelerinin de ilgisi oldukça yoğundu.

    

  • “Hayatın Ritmini Yakala, Sağlıklı Yaşa!” / 15 Mayıs 2017

 

İÜ Tarih 2. sınıf öğrencisi Elif Abidinoğlu  ve İÜ Kimya Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Elif Nur Aktaş gençleri sağlıklı yaşama konusunda bilinçlendirmek, özendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Edebiyat Fakültesi içinde gezerek sembolik bir yeşil elma dağıttı. Ayrıca okulun içerisine kendilerinin hazırlamış olduğu yapışkanları bir gün öncesinde yapıştırarak dikkatleri etkinliklerine çektiler ve tavsiyelerde bulundular.

   

  • “Yaşlılar ve Gençler Arasında Deneyim Köprüsü” / 16 Mayıs 2017

 

Akademi öğrencilerimizden Latife Beyza Kahvecioğlu (Gazetecilik-2), Hümeyra Altunter (Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler-2) ve Emine İlme (Sosyal Hizmet-2) yaşlılarla gençler arsında deneyimlerin aktarılabileceği bir köprü kurmak amacıyla Adile Sultan Kasrı Huzurevi’nde arzu eden öğrencilerle huzurevindeki yaşlıları buluşturdu.

 

  • “Liseliler, Üniversiteli Gençlere Soruyor!” / 20 Mayıs 2017

İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2. Sınıf öğrencisi Akın Günaydın, liseli öğrencilerin üniversiteye dair merak ettiklerini üniversiteli gençlere sordu ve bir video hazırlayıp Youtube’a yükledi.

Videonun linki: https://www.youtube.com/watch?v=EBBD9vJhO1E

 

  • “Teknoloji Seni Hayatın Güzelliklerinden Alıkoymasın!” / 22 Mayıs 2017

 

Gönüllü Akademisi öğrencilerinden Sümeyye Dağ (sosyoloji-3), Feyza Yılmaztürk (sosyoloji-3) Nihan Uslan (Tıp-3) yaşıtlarının teknoloji bağılılıklarının aslında onların hayatın güzelliklerini kaçırmalarına nasıl neden olduğunu gösterebilmek amacıyla bir stant kurup farkındalık etkinlikleri yaptılar. Öğrencilerin ilgisi yoğundu, ayrıca öğretim üyelerinin katılımıyla etkinliklerin eğlencesi ikiye katlandı.

 

  • “Okumanın Mükâfatı: Çam Sakızı Çoban Armağanı Ayraçlar” / 23 Mayıs 2017

 

İÜ Su Ürünleri Mühendisliği 2. Sınıf öğrencisi Necibe Kulaç ve İÜ Maliye 3. sınıf öğrencisi Esra Yeniay, kitap okumaya teşvik amaçlı 100 adet kitap ayracı hazırladı ve bunların üzerine anlamlı sözler yazdılar. Sonra da bunları kütüphane çıkışında öğrencilere dağıttılar.  

 

  • “Ergenlik Dönemi Sorunlar ve Aile ile Çözümleri” Konferansı / 23 Mayıs 2017

 

Akademi öğrencilerinden Hatice Hallaç (Sosyoloji-2) ve Duygu Yıldırım (Peyzaj Mimarlığı-3) ergenlik dönemi sorunları ve bu dönemde çocuklarına nasıl davranmaları gerektiği konusunda aileleri bilinçlendirmek amacıyla Psikolog Ahmet Yılmaz’ı davet etti ve ailelerle buluşturdu.

  

  • “Başka Bir Dil: İşaret Dili Farkındalık Eğitimi” / 25 Mayıs 2017

 

İÜ ÇEKO 2. sınıf öğrencisi olan Sevim Tezcan Doğan, çocuklar nezdinde engelleri aşabilmek ve farkındalığı arttırabilmek amacıyla Üsküdar Atatürk Ortaokulu’nda işaret dili farkındalık eğitimi verdi.

 

  • “Suriyeli Çocukları Gülümseten Bir Gün” / 25 Mayıs 2017

 

Gönüllü Akademisi öğrencilerinden Fatma Zehra Yeşil (Sosyoloji-2) geçici koruma altındaki Suriyeli çocuklarla Balat’ta bir gün geçirerek onlarla oyunlar oynadı, mutluluklarını ve gülümsemelerini paylaştı.